Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - با توجه به شهرتي که اصغر فرهادي در جشنواره‌هاي خارجي دارد مي‌تواند با ساخت فيلم درباره سقوط هواپيماي مسافربري ايران توسط ناوگان امريکايي، عمق اين فاجعه را به گوش جهانيان برساند.

به گزارش جام نيوز، حميد بهمني، کارگردان سينما و تلويزيون در گفت‌و‌گويي با بيان اينکه سينما چشمان خود را به روي موضوعاتي چون سقوط هواپيمايي مسافري کشورمان بسته است، اظهار کرد: البته به طور مستقل چند کاري در سينما و تلويزيون ساخته شده‌اند که به نوعي به فاجعه سقوط هواپيماي مسافربري پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براي مثال فيلم «ابليس» با بازي خسرو شکيبايي که احمدرضا درويش آن را کارگرداني کرده بود از جمله اين توليدات است، وليکن اين فيلم‌ها کارهايي هستند که به صورت غير مستقيم به موضوع پرداخته‌اند، اما تا به امروز حتي يک کار هم ساخته نشده که در آنها به صورت مستقيم به اين فاجعه وحشتناک پرداخته شود.

وي افزود: چشم‌پوشي از چنين سوژه‌اي در شرايطي است که اين موضوع اتفاق بسياري بزرگي است که از آن مي‌توان به عنوان يکي از فجايع تاريخ نام برد؛ فاجعه‌اي که در آن 290 بي‌گناه توسط ارتش آمريکا کشته شدند. اين اتفاق به اندازه‌اي دردناک است که شايد تا ابد آمريکا نتوان اين لکه ننگ را از پيشاني خود پاک کند، اما اين موضوع مورد نظر ما نيست، چون مي‌خواهيم به اين امر بپردازيم که چرا سينماي ما در اين حوزه تا به اين اندازه کم‌کار است!





کارگردان فيلم «آن مرد آمد» ادامه داد: قبل از اينکه به چرايي اين کم کاري بپردازم مي‌خواهم به نکته‌اي اشاره کنم. بعد از حادثه 11 سپتامبر، هاليوود با تمرکزي ويژه اين فاجعه را در فيلم‌هاي مختلف به صورت مستقيم و غير مستقيم مورد توجه قرار داد. در اين راستا از هيچ هزينه‌اي نيز دريغ نکرد‌‌ه‌اند، چون موضوع شکلي ملي و ميهني داشت، اما ما با توجيهات مختلف در اين حوزه کم‌کار هستيم به نحوي‌که اگر از يک نوجوان 13 يا 14 سال درباره آن بپرسيم شايد کمتري بچه‌اي درباره آن اطلاعات خوبي داشته باشد!

اين فيلم‌ساز ادامه داد: شايد راحت‌ترين کار براي پرداختن به چرايي اين کم‌کاري اين امر باشد که سينماگران را مقصر اصلي قلمداد کنيم که به نظرم دليل قابل قبولي نيست، چون با وجود اين‌که قبول دارم در ميان عده‌اي از سينماگران پرداختن به چنين موضوعاتي دغدغه نيست، ولي با اين وجود فيلم‌سازان متعهدي نيز وجود دارند که در اين زمينه خود مکلف و متعد مي‌دانند، اما شرايط مناسب براي کارشان فراهم نيست؛ براي مثال خود را مثال مي‌زنم. من چندين طرح در اين زمينه داشته و دارم که به هر جايي که فکرش را بکنيد ارجاع داده‌ام، اما متاسفانه هنوز نتوانسته‌ام براي آن سرمايه‌گذاري پيدا کنم تا آن را به توليد نزديک کنم.

وي با بيان اين‌که برخي محافظه‌کاري‌ها دليلي ديگر براي کم‌کاري در توليد فيلم‌هاي انقلابي است، تصريح کرد: موضوعات که به‌نوعي به رويدادهاي انقلابي يا وقايعي چون سقوط هواپيمايي مسافري مي‌پردازد، به‌نوعي بار سياسي به خود مي‌گيرد، براي همين کمتر فيلم‌سازي علاقه دارد تا به اين حوزه ورود کند؛ زيرا بيم آن را مي‌برند که انگ سياسي‌کاري يا سفارش‌سازي بخورند! ولي به نظر من اين يک توهم نادرست است، چون در اين حوزه کار کردن يک وظيفه ميهني است. در اين ميان سوالي دارم، آيا نشان دادن عمق فاجعه‌اي که رخ داده را مي‌توان سياسي دانست؟ آيا وظيفه ما هنرمندان اين نيست که با پرداختن به اين اتفاق به‌نوعي مرهمي بر روي زخمي‌هاي خانواده‌هاي قربانيان باشيم.

بهمني با بيان اينکه از سخنان اخير مقام معظم رهبري مي‌توان به اهميت موضوعات فرهنگي نام برد، گفت: سال‌هاست که حضرت آقا در سخنان خود به روي تهاجم فرهنگي تاکيد داشته‌اند و در ديدارهاي خود با هنرمندان به‌ويژه سينماگران فعاليت در اين حوزه را توصيه مي‌کردند، اما متاسفانه آن‌گونه که بايد به اين حوزه توجه نشده است. براي همين هم ايشان با به‌کار بردن واژه «آتش به اختيار به شکل تميز» به اهميت موضوعات فرهنگي تاکيد مجدد داشتند تا به‌نوعي فعالان فرهنگي را از اين خلسه‌اي که در آن گرفتار آمده‌اند بيدار کنند.

وي در پاسخ به اين سوال که جدا از هنرمندان، نقش مسئولان را در پيش آمدن شرايط موجود چگونه ارزيابي مي‌کند؟ گفت: مهم‌ترين دليل را در کم‌کاري سينما در نپرداختن به موضوعات مورد نظر کم‌کاري مديران مي‌دانم، حتي مي‌توانم بگويم که نقش آنها چند برابر هنرمندان است. دليل اين مسئله هم در دو نکته خلاصه شده، ابتدا آنکه اصولاً اين دست مضامين جز دل‌مشغولي‌هاي ذهني مديران نيست. دوم آنکه آنها معمولا سعي مي‌کنند تا به روي پروژه‌هايي سرمايه‌گذاري کنند که براي آن بازخورد بين المللي بيشتري داشته باشند. براي مثال هم بيشتر از فيلم‌هاي جشنواره‌پسند حمايت مي‌کنند.

اين سينماگر در انتهاي سخنان خود تأکيد کرد: فعاليت در اين حوزه تنها وظيفه يک قشر خاص نيست، يعني نبايد تنها از فيلم‌سازهاي انقلابي توقع کار در اين حوزه را داشت، بلکه سينماگران بين المللي ما نيز بايد در اين حوزه ورود کند. براي مثال اصغر فرهادي به‌عنوان کارگرداني که در جشنواره‌هاي خارجي شناخته‌شده است مي‌تواند با ساخت فيلمي با محوريت سقوط هواپيمايي مسافربري ايران عمق فاجعه را به جهانيان نشان دهد.

ايکنا



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۴۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی

رییس سازمان سینمایی اولویت‌های تولید آثار سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن در سال ۱۴۰۳ را در در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان سینمایی اعلام کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی که به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، با اشاره به شعار محوری سال گفت: سینما در سال گذشته موفق شد با عبور از چالش‌ها و حواشی گوناگون، بار دیگر جایگاه خود را ارتقا دهد و در حوزه‌های مختلفی چون توسعه زیرساخت، رونق اقتصادی، اعتمادسازی عمومی، برگزاری رویدادهای سینمایی، جریان کشف استعدادهای انسانی و رشد سرمایه اجتماعی، موفقیت‌های قابل اعتنایی را به دست آورد.

وی افزود: در کنار این توفیقات و دستاوردهایی که در حوزه‌های مختلف سینما شکل گرفته در سالجاری با عنایت به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» ضروری است با اهتمام ویژه‌تری با مشارکت خانواده سینما به سوی تحقق این مساله مهم گام برداریم.  

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان ساخت: علاوه بر ظرفیت‌ها و منابع موجود در سازمان سینمایی، خوشبختانه امسال با مساعدت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب دکتر اسماعیلی، اعتبار ویژه‌ای به منظور تقویت تولید آثار با اولویت های موضوعی مشخص در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده جایگاه و قابلیت‌های خاص سینمای ایران در طرح مضامین گوناگون و تبیین گفتمانی در عرصه فرهنگ عمومی است.
خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت های تولیدی در شورای عالی تولید گفت: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی، اخلاقی، امسال در زمینه، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسائل اجتماعی، خدمات و پیشرفتهای نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی- اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است.

خزاعی با تاکید بر شاخص‌های موثر در رونق سالن‌های سینما خاطرنشان ساخت: محور رونق سینما مخاطب است؛ از نظر سازمان سینمایی تنوعی که روی پرده سینماها از لحاظ گونه‌های مختلف سینمایی وجود دارد، قابل اعتنا است. این تنوع هم در تولیدات بنیاد فارابی در ویترین فجر چهل و دوم و هم در برخی موسسات تولیدی دیده می‌شود و یکی از سیاست‌های سازمان سینمایی در سال جدید حفظ تنوع ژانرهای فیلم های روی پرده اکران خواهد بود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مطلب که سال گذشته شاهد رکوردهای تاریخی فیلم‌های کمدی و کودک و نوجوان در حوزه اقتصاد سینما بوده‌ایم افزود: با سیاستهای اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانرهای سینمایی شاهد باشیم.

رییس سازمان سینمایی با اشاره به آثار گفتمانی تولیدات سینمای ایران در جامعه گفت: بسیاری از مسایل و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را می‌توان با زبان هنر بیان کرد و سینما می‌تواند بستر و ویترین گفتمان جدی اندیشه‌ها و مفاهیم گوناگون جامعه باشد. همچنین سینما می‌تواند بسیار بیش از اینها به طرح دغدغه‌ها و مسایل مهم جامعه بپردازد.

در این نشست، معاونان، مدیران و روسای موسسات سینمایی نقطه نظرات خود را درباره مسائل جاری مدیریت سینما مطرح ساختند. 

گفتنی است: جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی، سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد که در آن اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علیرضا اسماعیلی، محمدرضا سوقندی، مجید زین العابدین، محمد حمیدی مقدم، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، لادن طاهری، سیدصادق موسوی، غلامرضا نجاتی و رمضانعلی حیدری خلیلی حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • دو ستاره لژیونر در ایران: جنس پائز جور تر از همیشه
  • فشار کاری بالا دلیل رد پیشنهاد بایرن مونیخ توسط رالف رانگنیک
  • سخنگوی دولت: همانطور که در حوزه زیر ساخت، نظامی و سلامت از متوسط جهانی بیشتر رشد کرده ایم در سایر حوزه ها هم می توانیم (فیلم)
  • ابراهیم رئیسی دستور ساخت جت ۱۰۰نفره را داد!
  • توضیحات معاون علمی رئیس‌جمهور درباره پروژه دانشگاهی ساخت هواپیما و دروغ‌پردازی رسانه انگلیسی 
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی