Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- توليد کننده سوپرجت 100 در انتظار دريافت مجوز براي صادرات اين هواپيما هاي مسافربري به ايران از اداره کنترل سرمايه هاي خارجي (OFAC)، وابسته به وزارت دادگستري آمريکا است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، خبرگزاري اسپوتنيک روسيه به نقل از نشريه اينترنتي"لنتا.رو" به احتمال بهم خوردن معامله چند ميلياردي روسيه و ايران پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تحريم هايي براي هميشه
مقامات شرکت متحده هواپيما سازي روسيه به "لنتا.رو" گفتند شرکت روسي "هواپيما هاي مسافربري سوخو" ـ توليد کننده هواپيماي مسافربري سوخو سوپرجت 100 فقط پس از دريافت مجوز از طرف آمريکايي خواهد توانست به مذاکرات مشخص تر با شرکت هاي هواپيمايي ايراني بپردازد.
در شرکت متحده هواپيما سازي روسيه در توضيح گفتند:" ما در رابطه با وجود قطعات امريکايي در سوپرجت 100 اسنادي براي OFAC تهيه مي کنيم تا براي صادرات اين هواپيما ها به ايران مجوز دريافت نمائيم" اما جزئيات ديگر از جمله زمان دريافت مجوز هاي لازم را با ما درميان نگذاشتند. به اين ترتيب ورود سوپرجت 100 به بازار ايران به مدت نامعلومي به تعويق افتاده است.
سوخو سوپرجت 100 ـ هواپيماي منطقه اي طراحي شده و توليد شده توسط شرکت "هواپيما هاي مسافربري سوخو" با همکاري شرکت Alenia Aermacchi است. مسافت پرواز نوع پايه آن 3048 کيلومتر و نوع LR آن 4578 کيلومتر است. اين هواپيما قادر به حمل 75 تا 95 نفر مسافر است.
ولاديسلاو ماسلوف، معاون شرکت متحده هواپيما سازي روسيه در فوريه سال 2016 حجم بازار بالقوه در ايران براي هواپيما هاي منطقه اي از نوع سوپرجت را 100 فروند ارزيابي کرد. آلکساندر نواک، وزير انرژي و رئيس روسي کميسيون بين دولتي همکاري هاي روسيه و ايران در فوريه 2017 آمادگي جمهوري اسلامي براي خريداري 12 فروند از هواپيماي سوپرجت در آينده نزديک را اعلام کرد.
OFAC (Office of Foreign Assets Control) به عنوان زير مجموعه وزارت دادگستري امريکا يک ساختار کليدي است که رعايت تحريم ها از جمله عليه کوبا، ايران، کره شمالي و ديگر کشورها را کنترل مي کند. آنتون سونيچف، وکيل مدافع دفتر حقوقي روسي "دلاووي فارواتر" خاطرنشان مي سازد که صادرات هواپيما بدون تائيد OFAC، خطر وخامت اوضاع سياسي و تيرگي روابط ديپلماتيک بين کشورها را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر اين ممکن است نقض کننده ممنوعيت هاي ناشي از تحريم ها جريمه شود. مثلا بانک فرانسوي BNP Paribas مجبور شد به خاطر انجام عمليات مالي براي مشتريان خود از ايران، سودان و کوبا 9 ميليارد دلار جريمه پرداخت کند. اين وضع متناقض و نامشخصي است چون تحريم ها عليه ايران که ظاهرا مانع صادرات سوپرجت هاي داراي قطعات امريکايي به اين کشورهستند، در سال 2016 برداشته شده اند و خود OFAC نيزاين مطلب را رسما اعلام کرده است.
در شرايطي که شرکت "هواپيما هاي مسافربري سوخو" در انتظار دريافت پاسخ از وزارت دادگستري امريکا است، رقبايش دارند وارد بازار ايران مي شوند. ايرباس دسامبر 2016 قرارداد بسيار بزرگي به مبلغ در مجموع 18 ميليارد دلار با مقامات ايران را منعقد کرد که صادرات 100 فروند هواپيما را در نظر مي گيرد. همچنين شرکت امريکايي بوئينگ درباره تحويل 80 هواپيماي مسافربري به ايران به مبلغ 16.6 ميليارد دلار با تهران به توافق رسيده است.
شرکت مکزيکي Interjet (30 فروند هواپيما) و شرکت ايرلندي CityJet (15 فروند هواپيما) بزرگترين سفارش دهندگان خارجي سوپرجت 100 هستند. حجم سفارشات معتبر براي خريداري اين هواپيما در مجموع 206 فروند است. طبق آمار شرکت "هواپيما هاي مسافربري سوخو"در حال حاضر 102 فروند از هواپيما هاي سوپرجت مورد بهره برداري قرار دارند.
جمعيت ايران فقط دو برابر کمتر از روسيه است. در حال حاضر بيش از 100 فروند از هواپيما هاي مورد بهره برداري در خطوط هوايي ايران، کهنه بوده و بيش از 25 سال قبل ساخته شده اند. سرگئي ديومين ، کارشناس روسي همکار گروه مشاوره "نئو سنتر" ميزان نياز بازار ايران به هواپيما هاي مسافربري جديد را 400 تا 500 فروند ارزيابي مي کند. وي معتقد است ايران با وجود سفارش دادن تعداد زيادي هواپيما به ايرباس و بوئينگ هنوز همه نيازهاي خود را تامين نکرده است.
برگ برنده در آستين ايران
بر اساس گزارش مالي شرکت "هواپيما هاي مسافربري سوخو"، سهم واردات در مواد و کالاهاي خريداري شده براي سوپرجت 100 طي نه ماه سال 2016 با درنظر داشتن خريد موتورها که حدود 34 درصد مخارج مادي در ساختار قيمت تمام شده اين هواپيما را تشکيل مي دهد، 72% بوده است.همچنين خاطرنشان مي شود که اين شرکت برنامه هايي را براي توليد مستقلانه بخشي از سيستم ها و تجهيزات فعلا وارداتي مورد نياز براي هواپيما هاي سوپرجت 100 اجرا مي کند.
سرگئي ديومين مي گويد:" در سوپرجت از تعدادي از قطعات کليدي ساخت شرکت هاي امريکايي استفاده مي شود. از جمله وسايل الکترونيک پروازي ساخت شرکت Hamilton Sundstrand، ترمزهاي چرخ ها و تجهيزات هدايت ترمز ساخت شرکت Goodrich Corporation، سيستم هيدروليک ساخت شرکت پارکر و موتور کمکي آن ساخت Honeywell هستند".
اين هواپيما همچنين داراي قطعات ساخت کشور هاي اروپايي است. شرکت Thales وسايل الکترونيکي هواپيما را تحويل مي دهد و شرکت PowerJet (موسسه مشترک شرکت روسي ساتورن و شرکت فرانسوي Snecma) موتور آنرا مي سازد اما مونتاژ اين موتور در شهر ريبينسک روسيه صورت مي گيرد. ديومين، کارشناس روسي خاطرنشان مي سازد شرکت هاي Hamilton Sundstrand،پارکر و Honeywell همچنين تحويل دهندگان قطعات به شرکت هاي Embraer و Bombardier، رقيبان اصلي شرکت "هواپيما هاي مسافربري سوخو" در زمينه توليد هواپيما هاي داراي گنجايش 61 تا 120 مسافر هستند. فعلا توليد کنندگان داخلي در اين عرصه از لحاظ مرغوبيت، فناوري و اطمينان بسياري از سيستم ها از رقباي خارجي خود عقب هستند و تلاش براي توليد قطعات وارداتي يک روند طولاني و پر هزينه خواهد بود.
اولگ پانتلييف، مدير عامل آزانس"آوياپورت" معتقد است روسيه از لحاظ فني مي تواند براي قطعات آمريکايي جايگزين پيدا کند اما ايران منتظر نخواهد شد. وي خاطرنشان مي سازد "علاوه بر اين ميزان صادرات هواپيما به جمهوري اسلامي در حدي نخواهد بود که سرمايه گذاري براي چنين توليد جايگزين واردات را جبران کند و روسيه موفق نخواهد شد سهم مناسبي در بازار هواپيما هاي مخصوص مسيرهاي نيمه بلند به دست آورد". آقاي پانتلييف مي افزايد با اين حال سوخو سوپرجت 100 از شانس به دست آوردن مکان خاص خود در بازار برخوردار است چون سفارشات کافي از جمله سفارش ساخت 30 فروند هواپيما از مکزيک را دريافت کرده است.
کيريل ياکوونکو، تحليلگر موسسه "آلور بروکر" معتقد است تهران پس از برداشته شدن تحريم ها مي توانست از تماس هاي خود با شرکت "هواپيما هاي مسافربري سوخو" به عنوان برگ برنده اي براي پائين آوردن قيمت هواپيما هاي آمريکايي و اروپايي استفاده کند. به گفته آقاي ياکوونکو، ايران از مناسب ترين راه حرکت کرده است. آخر ناوگان هوايي اين کشور از هواپيما هاي ايرباس و بوئينگ تشکيل شده و خلبانان و پرسنل هواپيمايي و همچنين تاسيسات فرودگاهي کشور براي کار با اين نوع هواپيما آماده شده اند. به عقيده اين کارشناس روسي ، تحريم ها عملا مانع ورود آزادانه شرکت "هواپيما هاي مسافربري سوخو" به بازار ايران و رقابت اين شرکت با ديگر شرکت هاي بزرگ هواپيما سازي هستند.
دومين هواپيماي مسافربري جديد روسيه
چند روز قبل سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه اعلام کرد مسکو قصد دارد مرکز تعمير و سرويس براي هواپيماي مسلفربري جديد روسي ام اس 21 را در اندونزي داير کند که قرار است توليد انبوه آن در سال 2019 آغاز شود. وي خاطرنشان کرد:" ما اميواريم ام اس 21 در بازار در حال توسعه سريع حمل و نقل هوايي در اندونزي مفيد واقع شده و مشترياني را پيدا کند".
تعداد سفارشات معتبر براي اين هواپيما از 300 فروند تجاوز کرده است. اما فعلا سفارش دهندگان آن منحصرا شرکت هاي ليزينگي و هواپيمايي روسي از جمله "آوياکاپيتال ـ سرويس"، "ايليوشين فينانس"، "آئروفلوت"،"ويم ـآويا"، "رد وينگس" و"ايرآئرو" هستند.
مقامات و شرکت هاي هواپيما سازي روسيه پنهان نمي کنند که اميدوارند ام اس 21 ـ هواپيماي مسافربري جديد روسي براي مسيرهاي کوتاه و نيمه بلند وارد بازارهاي خارجي شده و در آنجا مشتريان بسياري پيدا کند. شرکت "ايرکوت" ـ سازنده هواپيما داراي سفارش دهندگان زيادي با باصطلاح قراردادهاي نرم است که خريد اين هواپيماها در آينده را در نظر مي گيرند.
اين هواپيما رقيب هواپيماهاي جديد بوئينگ 737 MAX و ايرباس A320neo محسوب مي شود. هنوز نمي توان گفت که آيا ام اس 21 خواهد توانست با آنها رقابت کند. اين اميد وجود دارد که وابستگي هواپيماي جديد روسيه از شرکاي خارجي کمتر باشد چون موتور آن ساخت روسيه بوده و فقط 40 درصد قطعاتش وارداتي است.
هنگام آماده کردن اين مقاله براي انتشار اطلاع حاصل شد که درخواست صدور مجوز براي صادرات هواپيما هاي سوپرجت 100 به ايران براي OFAC ارسال شده و در دست بررسي قراردارد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۵۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس این گزینه، آمریکا و عربستان توافقنامه‌هایی را در مورد یک پیمان دفاعی دوجانبه، کمک واشنگتن در ایجاد صنعت انرژی هسته‌ای غیرنظامی عربستان و اشتراک گذاری سطح بالا در زمینه هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور امضا خواهند کرد.

به نوشته گاردین، به تل‌آویو پیشنهاد عادی سازی روابط دیپلماتیک با ریاض در ازای پذیرش راه‌حل دو دولتی برای خاتمه مناقشه ۷۶ ساله اسرائیل و اعراب توسط اسرائیل داده شده بود، اما بر اساس طرح B ریاض، تکمیل قراردادهای آمریکا و عربستان به توافق دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وابسته نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد دولت بایدن حل و فصل این مساله تاریخی را که سالهاست به دنبال آن بوده ، دست‌کم در گرو خرابه‌های غزه قرار نمی‌دهد. آمریکایی‌ها می‌خواهند شراکت راهبردی با عربستان سعودی را تقویت کنند تا نفوذ چین و روسیه را از بین ببرند.

روشن نیست که آیا دولت - چه رسد به کنگره - چنین نتیجه‌ حداقلی را بپذیرد یا خیر. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات روز دوشنبه در ریاض، به پیوند دادن توافق آمریکا و عربستان به عادی سازی ریاض-تل‌آویو و پیشرفت به سوی تشکیل کشور فلسطین ادامه داد. بلینکن در مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت: «به نظر من، کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با یکدیگر در زمینه توافقات خود انجام می دهند، به طور بالقوه به تکمیل نزدیک است. اما پس از آن برای پیشبرد عادی سازی، دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

با این حال، نشانه‌هایی از تزلزل در اردوگاه بایدن وجود دارد. مقامات آمریکایی که هفته گذشته مصر بودند که توافقات آمریکا و عربستان به طور تفکیک‌ناپذیری با عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و راه حل دو دولتی مرتبط است، در روزهای اخیر چندان اصراری براین شرط نشان نداده‌اند.

یکی از اهداف سفر بلینکن به ریاض، نهایی کردن توافقات آمریکا و عربستان بود که مقامات دولت آن را تقریباً کامل توصیف کردند. با این حال، آنها تصریح کردند که هیچ پیشرفت نهایی وجود ندارد.

حداقل در ابتدا قرار بود هرگونه توافق آمریکا و عربستان مستقل از تحولات در سرزمین‌های فلسطینی باشد، اما یک پیشنهاد رسمی به اسرائیل و عادی‌سازی روابط با عربستان - یکی از اهداف کلیدی سیاست خارجی اسرائیل - تعمیم داده شد البته در ازای اقدامی «غیرقابل برگشت» برای تشکیل کشور فلسطینی در غزه و کرانه باختری.

امیدواری آمریکا این بود که چنین پیشنهادی به موضوعی در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی تبدیل شود، به ویژه در انتخاباتی که پس از فروپاشی دولت نتانیاهو انجام می‌شود.

به گفته منابع آگاه، بخش هسته‌ای توافق آمریکا و عربستان می‌تواند به ریاض اجازه دهد تا یک کارخانه تبدیل پودر اورانیوم تصفیه‌ شده به گاز داشته باشد، اما عربستان در ابتدا اجازه غنی‌سازی گاز اورانیوم در خاک خود را نخواهد داشت، که این یک محدودیت کلیدی در زمینه توانمندی ساخت بمب هسته‌ای است.

گاردین در ادامه گزارش خود آورده است: بخش سوم این قرارداد شامل کاهش کنترل صادرات تراشه‌های رایانه‌ای مورد استفاده در ابزارهای توسعه هوش مصنوعی به عربستان سعودی است که عنصری کلیدی در آرزوهای عربستان برای تبدیل شدن به قطب فناوری پیشرفته برای منطقه است.

هر سه بخش پیش نویس توافق شامل کمک استراتژیک حیاتی ایالات متحده به امنیت عربستان است. به جای حرکت به سمت برقراری صلح در خاورمیانه و حل وفصل مساله فلسطین، پادشاهی سعودی یک توافق کاملاً دوجانبه را به عنوان دستاوردی برای واشنگتن در تلاش‌هایش برای مهار ایران و رقابت با قدرت‌های بزرگ به ویژه با چین معرفی کرده است.

ریاض به طور پیوسته حجم تسلیحاتی خریداری شده از چین را افزایش داده، و ماه مارس با اعلام توافقش با ایران برای پذیرش میانجیگری پکن در حل اختلافات دوجانبه، دولت بایدن را غافلگیر کرد.

بایدن از ترس از دست دادن نقش خود در خاورمیانه، برخورد سرد با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را به خاطر اتهاماتی چون دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در سال ۲۰۱۸ کنار گذاشت. و برخورد گرم بایدن با ولیعهد سعودی در جریان سفرش به جده در سال ۲۰۲۲ انتقادات فراوانی را موجب شد.

کریستن فونتنروز، مدیر سابق خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا، قراردادهای هسته‌ای، دفاعی و هوش مصنوعی را به عنوان دستاوردهای سفر بایدن توصیف کرده و می‌گوید: «این توافق با این فرض تنظیم شد که سعودی‌ها عادی‌سازی با اسرائیل را به میز مذاکره بیاورند. اما دولت اسرائیل در حال حاضر برای جلوگیری از تشکیل کشور فلسطین ارزش بیشتری نسبت به عادی سازی روابط با عربستان قائل است. بنابراین توافقی که اکنون مورد بحث قرار می گیرد دوجانبه است.

گاردین می‌نویسد: با این حال، کاخ سفید در غیاب یک توافق عادی سازی که قدرت تغییر در مناقشه اسرائیل و فلسطین را داشته باشد، تمایلی به دادن این همه هزینه ندارد. مخالفت در کنگره که بیشتر بر سوابق حقوق بشر پادشاهی از جمله قتل خاشقجی متمرکز است، شدیدتر خواهد بود. روز سه‌شنبه فاش شد که العتیبی، فعال جوان سعودی حقوق زنان، پس از بازداشت به دلیل «انتخاب لباس و حمایت از حقوق زنان» به‌طور مخفیانه توسط دادگاه ضد تروریسم به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902122

دیگر خبرها

  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند
  • آمریکا شرکت‌های آذربایجانی را به دلیل کمک به روسیه تحریم کرد
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • معامله بلوک «شازند» قانونی است
  • پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟
  • آمریکا واردات اورانیوم روسیه را ممنوع کرد
  • یک جنگنده اف - ۱۶ آمریکا در نیومکزیکو سقوط کرد
  • یک جنگنده اف-۱۶ آمریکا در نیومکزیکو سقوط کرد